Ingredientai:
- Triušiena - 1 vnt.
- Druska - 0,5 arbatinio šaukštelio
- Juodieji pipirai - 0,5 arbatinio šaukštelio
- Miltai - 3 valgomieji šaukštai
- Saldžiosios paprikos milteliai - 0,5 arbatinio šaukštelio
- Alyvuogių aliejus - 0,25 puodelio
- Baltasis vynas - 0,3 puodelio
- Raudonojo kario pasta - 1 arbatinis šaukštelis
- Morkos - 1g.
- Svogūnas - 1 vnt.
- Salierų stiebas - 1 vnt.
- Konservuoti pomidorai - 150 g.
- Džiovinti raudonėliai - 1 arbatinis šaukštelis
- Džiovinti čiobreliai - 0,5 arbatinio šaukštelio
Gaminimas
1. Triušį supjaustykite gabalais ir apvoliokite miltuose. Apkepkite keptuvėje ant šlakelio aliejaus.
2. Į puodą sudėkite smulkintą saliero stiebą, svogūną, morką, triušienos gabalėlius, čiobrelius, pagardinkite druska, pipirais, paprikos milteliais ir užpilkite konservuotais pomidorais, kario pasta, baltuoju vynu.
3. Pagardinkite čiobreliais ir raudonėliais ir uždengę dangčiu dėkite į iki 190°C įkaitintą orkaitę. Troškinkite 1,5 val.
Pagardinimui ar patiekalo garnyrui rekomenduojame mūsų ūkyje užaugintus, dar vadinamus super maistu – mikrožalumynus ar šparagus.
Paverskite patiekalą sveikatingumo bomba!
Skanaus!