Ingredientai:
- Triušiena - 1,5 kg.
- Alyvuogių aliejus - 3 valgomieji šaukštai
- Grietinė - 250 g.
- Sultinio kubelis - 1 vnt.
- Petražolės - 10 g. (sauja)
- Druska - 1 arbatinio šaukštelio
- Juodieji pipirai - 1 arbatinis šaukštelis
Gaminimas
1. Petražolių lapelius susmulkinkite ir sumaišykite su druska bei pipirais.
2. Triušį supjaustykite stambiais gabalais, įtrinkite druskos mišiniu, sudėkite į indą, uždenkite ir per naktį laikykite šaldytuve.
3. Marinuotus triušio gabalus iš visų pusių apkepkite keptuvėje įkaitintame aliejuje ir sudėkite į kepimo rankovę (jos atkirpkite tiek, kad mėsai nebūtų ankšta). Stiklinėje karšto vandens ištirpinkite sultinio kubelį, supilkite į kepimo rankovę ir kilstelėkite neužrištą galą, kad skystis neišbėgtų.
4. Morkas stambiai sutarkuokite, sudėkite ant triušienos, rankovę užriškite ir 175 °C karštumo orkaitėje troškinkite 1 val. Paskui plėvelę perkirpkite, ant išsitroškinusios triušienos sukrėskite grietinę ir kiškite į orkaitę dar pusvalandžiui.
Pagardinimui ar patiekalo garnyrui rekomenduojame mūsų ūkyje užaugintus, dar vadinamus super maistu, mikrožalumynus ar šparagus.
Paverskite patiekalą sveikatingumo bomba!
Skanaus!