Troškinta triušiena

Troškinta triušiena
Troškinta triušiena

Ingredientai:

Gaminimas

1. Petražolių lapelius susmulkinkite ir sumaišykite su druska bei pipirais.

2. Triušį supjaustykite stambiais gabalais, įtrinkite druskos mišiniu, sudėkite į indą, uždenkite ir per naktį laikykite šaldytuve.

3. Marinuotus triušio gabalus iš visų pusių apkepkite keptuvėje įkaitintame aliejuje ir sudėkite į kepimo rankovę (jos atkirpkite tiek, kad mėsai nebūtų ankšta). Stiklinėje karšto vandens ištirpinkite sultinio kubelį, supilkite į kepimo rankovę ir kilstelėkite neužrištą galą, kad skystis neišbėgtų.

4. Morkas stambiai sutarkuokite, sudėkite ant triušienos, rankovę užriškite ir 175 °C karštumo orkaitėje troškinkite 1 val. Paskui plėvelę perkirpkite, ant išsitroškinusios triušienos sukrėskite grietinę ir kiškite į orkaitę dar pusvalandžiui.

Pagardinimui ar patiekalo garnyrui rekomenduojame mūsų ūkyje užaugintus, dar vadinamus super maistu, mikrožalumynus ar šparagus.

Paverskite patiekalą sveikatingumo bomba!

Skanaus!