Ingredientai:
- Šviežia triušienos filė - 200 g.
- Rūkyta paprika - 1 arbatinis šaukštelis
- Džiovinti čiobreliai - 1 arbatinis šaukštelis
- Druska
- Malti juodieji pipirai
- Apvalios tortilijos - 3 vnt.
- Pomidorai - 2 vnt.
- Agurkas - 1 vnt.
- Sultenės salotos (arba kitos mėgiamos)
Padažui:
- Majonezas - 3 valgomieji šaukštai
- Grietinė - 3 valgomieji šaukštai
- Česnakas - 1 skiltelė
- Pjaustyti švieži krapai
- Druska
Gaminimas
- Pradžioje triušienos filė supjaustome plonais griežinėliais, apibarstome rūkyta paprika, čiobreliais, pagardiname su druska ir maltais juodaisiais pipirais, gerai išmaišome.
- Tuomet keptuvėje įkaitiname truputį aliejaus.
- Sudedame triušienos juosteles bei apskrudiname. Atidedame į lėkštę. Kai atvės, supjaustome smulkesniais gabaliukais.
- Tada iš tortilijos išspaudžiame 7 centimetrų skersmens apvalius rutuliukus (tam naudoti galite puodelį arba stiklinę).
- Juos sudedame į keksiuko formas, šiek tiek prispaudžiame prie dugno bei kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje, kol apskrus (būkite atidūs, nes greitai apskrunda). Išimame iš formos bei leidžiame atvėsti.
- Iš pomidoro išpjauname sėklytes, supjaustome smulkiais kubeliais. Agurką taip pat supjaustome smulkiais kubeliais.
- Padažui visus ingredientus sumaišome.
- Galiausiai į kiekvieną tortiliją dedame sultenės lapų, pjaustytų pomirodų, agurkų, keptos triušienos bei ant viršaus uždedame po mažą arbatinį šaukštelį padažo.
Pagardinimui rekomenduojame mūsų ūkyje užaugintus, dar vadinamus super maistu – mikrožalumynus ar šparagus.
Paverskite patiekalą sveikatingumo bomba!
Skanaus!